markkinointi marketing customer asiakas

Sälekaihtimet

In by solarsimulator-admin

Tuotenimi: Sisustustarvike, kaihdin, integroidut sälekaihtimet
Testimetodi: UV-säteilyn vaikutus väriin ja mekaanisiin ominaisuuksiin
Asiakas: Almedahls Oy
PDF - raportti: Lataa raportti (pdf)
Testauksen tulos:

Vertailtaessa testattujen osien värinmuutosta testaamattomiin tuotteisiin, saatiin kaikkien osien Grey Scale arvoksi 4/5 tai 5 eli tuotteen väri ei juurikaan muuttunut UV-rasituksen aikana. Muoviketjun vetolujuus (Tensile force) puolittui 250 h UV-rasituksen jälkeen, ja stabiloitui tähän arvoon koko lopputestin ajaksi.

Testauksen tarkoitus:

Testauksessa selvitettiin sälekaihtimien muoviosissa UV-säteilyn ja kosteuden vaikutuksesta tapahtuvat väri-, kiiltomuutokset. Lisäksi mekaaniseen rasitukseen joutuville osille määritettiin myös mekaaniset kestävyysmuutokset.

Testauksen menetelmä:

Tuotetta vanhennettiin käyttämällä rasituksena UV-säteilyä. Testin kokonaiskesto oli 1000 h. UV-säteilyannos näytteille oli rasituksen aikana 90 kWh/m2. Vastaava UV-säteilyannos tulee Pohjois-Euroopassa olevalle tuotteelle keskimäärin noin 1,7 vuoden aikana ulkotiloissa ja noin 3 vuoden aikana ikkunalasin takana. Tuotteen värikoordinaatit ja kiilto mitattiin ennen rasistusta, rasituksen aikana 250 h välein ja rasituksen jälkeen. Visuaalista värinmuutosta kuvaava Grey Scale-arvo mitattiin rasituksen jälkeen vertaamalla UV-rasitetun tuotteen ja rasittamattoman tuotteen värieroa silmin Grey Scale referensseihin (ISO 105-A02:1993). Lisäksi muovisen ketjun vetolujuus mitattiin 250 h, 500 h, 750 h ja 1000 h UV-säteilyssä olleista näytteistä.